Champions League -kvalet fortsätter även idag med fem matcher på schemat, ganska lurig utbud och med tanken på att det är match ett av två kanske man bör avvakta och se hur taktiken ser ut i respektive match.

Vi har valt att titta närmare på mötet mellan Porto v RomaEstadio do Dragão. Båda kommer till detta möta med en hel del nyförvärv och en bra försäsong där man mött blandade lag som Liverpool och Villarreal, men vi lägger inte någon större vikt vid det.

Roma har haft en ganska stor omsättning på spelare inför denna säsongen och främst förstärkt defensiven, smart drag då den har varit för dålig åren innan, speciellt på den internationella scenen.

Detta blir Romas och Spallettis första tävlingsmatch för säsongen 2016/17 och ser man till Spallettis facit just mot Portugisisk motstånd så är det bra (när han var coach i Zenit), på fyra försök har han två vinster och två oavgjorda. Inför kvällens bortamatch står Roma i 3.60 gånger pengarna och det är relativt högt odds.

  • Erbjudande *  Passa på att följa oss hela den kommande säsongen (2016/17) för halva priset

Det är förändringar på Tippa.nu och för att ta del av alla analyser & speltips på bloggen måste ALLA skaffa sig ett medlemskonto och därefter en prenumeration, ordinarie pris kommer vara 99 SEK i månaden.

Men under HELA augusti månad erbjuder vi alla våra nya medlemmar ett medlemskap och prenumeration för halva priset 49,50 SEK istället för 99 SEK i månaden, ange rabattkoden ”nymedlem” för att få 50% i rabatten.

Registrera ett medlemskap för endast 49,50 SEK /månaden med rabattkoden ”nymedlem”

Kvällens Roma kommer inte att ställa ”bussen” för att bara få med sig ett bra resultat för att sedan avgöra på hemmaplan, det är för kostsamt därför kommer man gå för bortamål, med Dzeko, Perotti och Salah kommer Portos försvar få slita.

Porto är inga duvungar man har vunnit Champions League två gånger, 1987 och 2004. Sist man vann en Europa -titel var 2011 då Villas-Boas styrde dem till en Europa League -titel, så rutin finns i väggarna för denna typ av matcher men på senare år har det inte varit några extrema framgångar i slutspelet.

Både Porto och Roma kom på tredje plats i sina inhemska ligor, därav detta kvalspel till Champions League, detta är första gången i historien Roma kvalar sig till Champions League otroligt nog, Porto har gjort det en hel del gånger förut med blandat resultat.

Ingen av lagen har några avstängningar inför kvällens drabbning men det finns några spelare i båda trupperna som saknar ”match fitness” för att det har fått förlängd semester efter EM-slutspelet i Frankrike. Därför är dessa spelare osäkra om de kommer kunna (förmodligen inte) spela 90 minuter.

Marknaden förväntar sig att Porto kommer styra denna matchen och med tanken på det låga oddset på 1:an (2.30) och relativt höga oddset på överspelet (ö2.5) 2.10 så räknar inte marknaden med mycket mål. Vi tippar att Roma kommer göra en bättre insats här än många förväntar sig.

3.60-oddset på rak-Roma seger är kittlande MEN det är en kamp över två matcher – 180 minuter så med tanken på att vi förväntar oss ett relativt offensivt Roma med tre heta forwards så går vi på Asian-överspelet 2, 2.5 mål i matchen till fina oddset 1.95 hos spelbolaget till en insats av 5/10 units. Matchen direktsänds på Viasat – Viaplay

***

Speltipset innebär att vid endast två mål i matchen betalas halva insatsen tillbaks, vid tre är det fullvinst.

Erbjudande från Unibet – Få ett gratis 30 dagars streaming på Viaplay Sport med Premier League -Fotboll

Anmäl dig till erbjudandet HÄR, placera ett singelspel på vem du tror vinner Premier League säsongen 2016/2017 för 400 SEK. Du får en Viaplay Sport-voucher via e-mail inom 2 timmar, du måste spela för egna pengar, ej bonuspengar.

***

Följ oss under hela året runt med de senaste analyserna och speltips i vår Facebookgrupp (TippaNU) där även andra läsare och experter ger sina bästa rekar och odds, varmt välkomna!.

Champions League – Kvalmatch (1:2) / Matchstart kl 20:45

FC Porto v Roma , Över 2,2.5 mål (Asian) i matchen tippas till oddset 1.95 hos till insatsen 5/10 units.

  1. admin skriver:

    FT FC Porto v Roma 1-1

You must be logged in to post a comment.